Gradonačelnik Jasmin Imamović uručio reprint zbirke pjesama unuku Silvija Strahimira Kranjčevića

22. Maja 2015.

Danas je u zgradi Gradske uprave Tuzle, upriličen prijem za prof. emeritus dr. sc. Silvija Vuletića, iz Zagreba, unuka Silvija Strahimira Kranjčevića.

Gradonačelnik Jasmin Imamović ovom prilikom, uručio je reprint zbirke pjesama ¨Trzaji¨, Silvija Strahimira Kranjčevića, čije je prvo izdanje štampano 1902. godine u Tuzli.

U Tuzli, »tiskom i nakladom N. Pissenbergera i J. Schnürmachera, komanditnog društva, izašla je – nastojanjem I. Ostojića, – treća Kranjčevićeva zbirka pjesama, “Trzaji”, ujedno i posljednja za života.

Grad Tuzla i JU Narodna i Univerzitetska biblioteka Derviš Sušić, u Tuzli, objavili su reprint izdanja iz 1902. godine, u februaru ove godine, u povodu 150. godišnjice od rođenja velikog pjesnika.

Prof. dr. Vuletić ovaj trenutak doživio je veoma emotivno, te izrazio riječi zahvalnosti za očuvanje sjećanja na lik i djelo njegovog djeda.

Inače, ovaj uvaženi profesor i zdravstveni radnik nastavu održava na postdiplomskom studiju Medicinskog fakulteta i postdiplomskom studiju Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.