Gradonačelnik uputio čestitku povodom obilježavanja 130 godina poslovanja u tuzlanskoj Solani

8. Oktobra 2015.

Povodom obilježavanja 130 godina poslovanja tuzlanske Solane, pušten je u pogon novi transportni sistem s pripadajućim mostom-tunelom visine 5,5 metara, koji transportuje gotov proizvod od Pogona pakovanja do novoizgrađenog visokoregalnog skladišta soli u dužini oko 300 metara te upriličena svečana akademija u BKC-u Tuzla.

Pristunima su se obratili Izudin Kapetanović, direktor Solane d.d. Tuzla, premijer TK Bego Gutić i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

„Ja mogu reći da su Solana i Tuzla jedno, jer je i samo ime grada vezano za proizvodnju soli. Meni, kao gradonačelniku, je čast da danas budem ovdje sa vama kada se obilježava 130 godina poslovanja. Želim da ovaj značajan jubilej, za radnike Solane, ali i za građane Tuzle bude podstrek za nastavak Vaše uspješne poslovne politike i napretka cijelog bh društva“- naveo je tokom svog obraćanja na svečanoj akademiji gradonačelnik Imamović.

Prije početka svečane akademije, u povodu 130. godišnjice Solane u Tuzli, izveden je dokumentarno-igrani scenski igrokaz-vremeplov pod nazivom „So je život“, autora Zlatka Dukića u rediteljskoj postavci Vlade Keroševića.