Održana sjednica Komisije za prostorno uređenje i zaštitu okoline

24. Marta 2017.

U petak 24.03. održana je sjednica Komisije za prostorno uređenje i zaštitu okoline, tokom koje su članovi komisije razmatrali i usvojili Odluku o pristupanju izradi regulacionog plana dijela prostorne cjeline „Stara Solana“ u Tuzli, Odluku o pristupanju izradi zoning plana dijela „Rekreacionog područja i park šume Ilinčica“ u Tuzli.

Također razmatrani su i usvojeni Sanacijski plan parcelacije K.O. Tuzla II, Sanacijski plan parcelacije K.O. Tuzla III, kao i Odluka o uvjetima i načinu opterećenja nekretnina u vlasništvu Grada Tuzla na lokalitetu poslovne zone „Kreka-sjever“ u Tuzli putem javnog nadmetanja – licitacije sa tekstom Javnog oglasa o licitaciji, Rješenje o imenovanju Komisije za provođenje javnog nadmetanja – licitacije za osnivanje prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Tuzla u poslovnoj zoni „Kreka sjever“ u Tuzli, Informacija o stanju grobalja na području grada Tuzla te imovinsko-pravne akti.

Članovi komisije vodili su raspravu o Nacrtu zakona o šumama i o Nacrtu Prostornog plana područja posebnih obilježja dijela slivnog područja akumulacije Modrac za period od 2016-2036 sa mišljenjem Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline i UO Zavod za urbanizam Tuzla te će iste, uz prihvaćene sugestije Gradskih službi za upravu i Stručne službe Gradskog vijeća, uputiti Gradskom vijeću Grada Tuzla na razmatranje.