U četvrtak 19.11.2015. javno predstavljanje Programa „Sufinansiranja samozapošljavanja i zapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015.“

18. Novembra 2015.

Služba za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti organizira javno predstavljanje Programa „Sufinansiranja samozapošljavanja i zapošljavanja u oblasti poljoprivrede 2015.“, koje će se održati u četvrtak, 19.11.2015., u dva termina: prvi, od 12 sati, u Domu kulture Husino, i drugi, od 14 sati, u prostorijama Mjesne zajednice Slavinovići.

Pozivaju se nezaposlena lica, koja su spremna da prihvate programe i podsticaje za razvoj poljoprivrede, da dođu na ove skupove i u neposrednom dijalogu sa meritornim izlagačima saznaju šta im je sve potrebno za pokretanje svoga poljoprivrednog obrta, a u kontekstu svih pogodnosti koje nudi Grad Tuzla.

Za Program koji će biti predstavljen, predviđena su sredstva od tri miliona konvertibilnih maraka koje u ravnomjernom iznosu obezbjeđuju Federalni zavod za zapošljavanje i Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Ciljna grupa, odnosno korisnici sredstva su lica prijavljena na evidenciju nezaposlenih u Federaciji BiH, te u registar poljoprivrednih gazdinstava i klijenata, bez obzira na stepen obrazovanja i dob, a koja će po odobravanju sredstava registrovati i održavati poljoprivrednu djelatnost u trajanju od najmanje 36 mjeseci i koja će se zaposliti u novoregistriranim ili već postojećim poljoprivrednim obratima.

Za one koji nisu u prilici prisustvovati ovim prezentacijama, biće obezbijeđen kompletan snimak, koji će moći pogledati preko RTV 7 Tuzla, ili preko službene stranice Grada Tuzla (www.grad.tuzla.ba)